Täna on mu neljas päeva võistluspaigas. Olen jõudnud korduvalt võistlustrassiga tutvust teha. Nüüd on aeg seda ka sulle tutvustada. Lisaks viskame koos pilgu ka stardinimekirjale, mis on küll lühike, kuid väga muljetavaldav.

Võistlus toimub New Forest rahvuspargis kohas nimega Avon Tyrell. Ujumine leiab aset väikeses järves. 295-meetriseid ringe tuleb mul igal hommikul ujuda 13. Ujumise start antakse kell 6 (Eesti aja järgi kell 8). Vee temperatuur peaks olema ca 18-19 kraadi.

Ujumisele järgneb rattasõit. Rattatrassi pikkuseks on 18,8 km ning seda tuleb mul iga päev läbida 10 korda. See teeb päevaseks rattakilometraažiks 188 km. Rada on huvitav, looduskaunis ja tõusude rohke. Päevas tuleb mul rattaga võtta enam kui 1700 tõusumeetrit. Teed on Inglismaale omaselt kitsad ja kurvilised ning tihtipeale on vaateväli hekiga piiratud. Rattaraja teeb huvitavaks tõsiasi, et kogu aeg peab loomade suhtes olema äärmiselt tähelepanelik. Nimelt New Forest rahvuspark on täis vabalt looduses elavaid hobuseid ja eesleid ning nad kipuvad alatasa tee peale ronima. Rattatreeninguid tehes olen pidanud mitmel korral hoo täiesti maha pidurdama, sest eeslipoisid olid tee täiesti blokeerinud.


Enam kui kuuetunnisele pedaalimisele järgneb maraton, mida joostakse looduspargi ilusatel metsaradadel. Jooksutrassi pikkus on 1,77 kilomeetrit ning seda ringi tuleb läbida 24 korda. Jooksutrass on täielikult off-road, käänuline ning pikkade laugete tõusude ja laskumistega. Seega tegemist ei ole kiire rajaga ning mingeid isiklikke tippmarke ei püstitata (vt profiilipilti alt). Varasemate aastate kiiremaid maratoni aegu vaadates võib öelda, et nelja tunni alistamine on päris raske väljakutse.

Lisaks minule on stardinimekirjas veel kuus meest ja üks naine. Seega kokku on võistlust läbimas kaheksa osavõtjat. Katsumuse raskust arvestades ei tohiks osavõtjate vähesus olla suureks üllatuseks, sest käega lööma või lihtsalt proovima ei ole mõtet sellisele katsumusele tulla.

Stardinimekiri on aukartust tekitav ja mul on väga hea meel, et minuga koos on rajal maailmatasemel ja meeletu kogemustepagasiga ultrasportlased. Kolmapäeval astub stardijoonele näiteks Jozsef Rokob (37), kes on läbinud Deca-Ironmani (10 järjestikusel päeval 10 täispikka triatlonit) ning tulnud Triple-Deca-Ironmani võitjaks (30 järjestikusel päeval 30 täispikka triatlonit). Viimati nimetatud võistluse läbimiseks kulus tal aega ca 365 tundi. Kui ma Rokobiga möödunud aastal Ungaris kohtusin ja temalt 30-kordse võistluse kohta uurisin, ütles ta, et rajal oli tal kaks vaimselt eriti rasket päeva - 4. ja 17. päev. Muidu oli kõik ületatav.

Osalejate seas on end üles andnud ka Matt Winn-Smith (36), kes 2013. aastal võitis siinsamas Double-Ultra (7,6 km ujumist, 360 km ratast, 84,4 km jooksu) Triathlon World Cup'i ning 2014. aastal krooniti ta Sloveenias samal distantsil maailmameistriks.

Viimaks tõstaksin esile ka Anthony Gerundini (46), kelle ultrakogemuste pagasisse kuuluvad mh Deca-Ironman, Quin-Ironman, kaks Double-Ironman'i, 91 täispikka triatlonit, 171 maratoni ja enam kui 50 muud ultrakatsumust.

Kõik nimetamata jäetud osalejad ei ole ka just papist poisid-tüdrukud, vaid nad omavad ka kõik varasemaid ultrakogemusi ning on selleks katsumuseks hoolega valmistunud. Seega jään põnevusega ootama esimest võistluspäeva.

Lõpetuseks lisan siia ka väikese videoklipi võistlustrassist, et saaksid aimu, mis mind ees ootab.